+31 853032782 info@acquaint.eu

Preventing pipeline failure?

Get ACQUAINTed!

Inline pipeline

Inspection

Tailored to your specific situation and needs

Tailor Made

An inline inspection tool for ‘non-piggable’ pipelines

Versatile

Currently applicable for drinking water and wastewater pipelines.
In development for asbestos cement pipelines.

Accurate

With this new technique it is possible to inspect the entire length of pipelines internally.

Our Partners

The development of Acquarius I is the result of a cooperation with: Watercompanies Vitens, PWN, Brabant Water, Evides & Oasen, Wetenschappelijk onderzoeksinstituut Wetsus and co-financing of the Ministerie van Economische Zaken, SNN and Provincie Fryslân.

Curious about Acquaint and the Acquarius tool?

 

Contact us

Recent News

Acquaint at Aquatech Amsterdam 2017

Acquaint at Aquatech Amsterdam 2017

From 31 October until 3 November 2017 Aquaint is present at the Aquatech Amsterdam, the world’s leading trade exhibition on water technology offering a complete product overview in the field of process, drinking and waste water. Acquaint is proud to showcase their innovative developments in inspection techniques and methods for pipelines. During the Aquatech you can visit us at stand 07.520F, part of the Netherlands Water Pavilion.

read more
Acquaint test innovatieve inspectietechniek bij Waterschap Aa en Maas

Acquaint test innovatieve inspectietechniek bij Waterschap Aa en Maas

Op dinsdag 12 september is in samenwerking met Waterschap Aa en Maas een succesvolle test gedaan waarbij op innovatieve wijze de 4,7 kilometer lange riooltransportleiding tussen Grave en Reek is geinspecteerd.

Voor het inspectiewerk is de nieuw ontwikkelde smart pig ingezet. Het is een ‘intelligente’ pig met allerlei meetapparatuur. Deze nieuwe techniek maakt het om rioolleidingen over de gehele lengte inwendig te inspecteren.

read more
Toegezegde steun aan Wetsus positief voor Acquaint

Toegezegde steun aan Wetsus positief voor Acquaint

De provincie Fryslân blijft waterinstituut Wetsus in Leeuwarden ook na 2021 financieel steunen. Die toezegging deed gedeputeerde Sander de Rouwe gisteren, meldde de Leeuwarder Courant op zaterdag 8 juli 2017.

Als lid van Wetsus profiteert Acquaint dan ook van de toegezegde steun aan Wetsus. De samenwerking en het wetenschappelijk onderzoek voortkomend uit Wetsus resulteerde tot dusver in een duurzaam concurrentievoordeel. Met de lopende en nog op te starten onderzoeken zal dit zich voortzetten. Wij zijn dan ook ingenomen met het besluit van de provincie Fryslân.

read more
Innovatie gaat voor het waterschap grote besparingen opleveren

Innovatie gaat voor het waterschap grote besparingen opleveren

Henk Nijhof van Waterschap Zuiderzeeland en Rudy Dijkstra van Acquaint ontmoetten enkele jaren geleden. Anno 2017 is er door een goede samenwerking een inline inspectietechniek voor persleidingen ontwikkeld, waarmee faalmechanismen gedetecteerd kunnen worden. Met de gegenereerde data kan de restlevensduur van de leidingen worden bepaald.

read more

Acquaint in the picture


Home     Acquarius     About     Contact     Privacy     Terms

De Lange Baan 11
8731 DZ Wommels
Nederland - The Netherlands

 

info@acquaint.eu

+31 853032782