+31 853032782 info@acquaint.eu

De ACQUARIUS I is ontwikkeld door Acquaint in samenwerking met onderzoeksinstituut Wetsus en de Nederlandse drinkwaterbedrijven PWN, Vitens, Brabant Water, Evides, en Oasen.

Het drinkwaternet in Nederland bestaat uit 117.000 km. Het leidingnet varieert in leeftijd, van een eeuw geleden tot aanleg vandaag de dag. Over de huidige conditie bestaat veel onzekerheid.

De ontwikkelingen van de ACQUARIUS I, de resultaten van de pilot inspecties in drinkwaterleidingen, als wel de voordelen van de ‘Inspectierobot drinkwaterleidingen’ zijn samengevat in een film.

“Die leidingen degraderen door de tijd heen en we willen op tijd weten dat die leidingen kunnen gaan storen” zegt Roel Diemel, Senior Advisor Assetmanagement Brabant Water.

Bart Bergmans, Senior Advisor Innovation & Policy Evides, geeft aan hoe hij de samenwerking met Acquaint heeft ervaren: “Wat ik heel prettig vind aan Acquaint is dat het een partij is die heel goed luistert naar wat een klant wil en die ook heel snel handelt. Ze kunnen heel erg veel zelf doen. Dat werkt gewoon heel prettig, op die manier kun je samen echt een resultaat maken en voel je je als klant echt geholpen”.

“Door de ontwikkelingen en deze pilots weten we nu dat we drinkwaterbedrijven heel gericht kunnen helpen op het gebied van hun inspectievraagstukken, zodat uiteindelijk het waterbedrijf daar risico gestuurde beslissingen op kan nemen” zegt Rudy Dijkstra, Algemeen Directeur Acquaint.

Geïnteresseerd in wat Acquaint ook voor u kan betekenen? Bekijk onderstaande film.

Voor meer informatie neem contact met ons op.