+31 853032782 info@acquaint.eu

Januari is de maand waarop we terugblikken en vooruitkijken. Vorig jaar bestond Acquaint alweer vijf jaar. Terugkijkend op deze periode heeft het bedrijf ontzettend veel bereikt. Van start-up naar een groeiend MKB-bedrijf én marktleider in conditiebepaling in de watersector. General Manager, Rudy Dijkstra verwoord het als volgt: “we zijn een multidisciplinaire werkgever met een unieke duurzame en maatschappelijke propositie voor onze opdrachtgevers”. De hoogste tijd dus om opgedane kennis en ervaring te delen met andere ondernemers. Rudy Dijkstra deelde daarom zijn inzichten en lessen als succesvolle start-up in het radioprogramma ‘Let’s Talk Business’ op New Business Radio.

Het thema van deze uitzending van 23 januari j.l. was: De toekomst is circulair. Presentatrice Martine Hauwert had de mogelijkheid om de projectdirecteur van BeStart, Roland Wielinga en dé bewezen startup bedrijven Foamplant en Acquaint te interviewen.

BeStart helpt start-ups met een focus op de circulaire economie, zoals technologie bedrijven, bij het opbouwen van hun onderneming. Foamplant is producent van composteerbaar schuim en heeft de missie om de schuimindustrie te transformeren door de wereld een duurzaam alternatief voor technische schuimmaterialen te bieden. Acquaint ontwikkeld technieken waarmee de restlevensduur van drinkwater en afvalwaterleidingen kan worden vastgesteld. Met deze technologie verduurzamen zij de ondergrondse infrastructuur in Nederland en België.

In de uitzending werd er vooral teruggeblikt, vooruitgekeken en werden persoonlijke ervaringen gedeeld. Dit alles in een één uur durende radioprogramma. Rudy Dijkstra deelde o.a. hoe Acquaint ooit is ontstaan:

“Ik zat op een gegeven moment bij een waterschap aan tafel en later bij een waterbedrijf. Je moet je voorstellen dat die bedrijven allerlei leidingen in de ondergrond hebben liggen waarmee wij vers drinkwater uit de kraan krijgen en waarmee we bij voorbeeld afvalwater afvoeren. Die leidingen zijn allemaal aangelegd in een bepaalde tijdsperiode. Dat is zo ongeveer na de oorlog geweest; de jaren 70/80. En de vraag die nu eigenlijk opkomt: hoe lang kan dat nog blijven liggen? daar zochten zij heel praktisch technieken voor om dat te bepalen. Met die vraag ben ik op een gegeven moment daar vertrokken en heb ik twee andere partijen weten te vinden die eigenlijk dezelfde vraag hebben en uiteindelijk hebben we daar een onderzoek naar gedaan met de vraag: kunnen we de techniek vanuit een andere sector vertalen naar de drink- en afvalwatersector. Dat hebben we met een pilotproject met 5 Nederlandse drinkwaterbedrijven kunnen doen en dan gaat het balletje rollen”, aldus Rudy Dijkstra.

Ben je nieuwsgierig naar meer? Beluister dan de hele podcast hier. Voor startups en/of leergierige ondernemers is het zeker de moeite waard om deze podcast te beluisteren.

We willen graag initiatiefnemer Ronald Wielinga van BeStart presentatrice Martine Hauwert van New Business Radio en natuurlijk Martin Tietema van Foamplant bedanken voor de prettige samenwerking en de gelegenheid om ons verhaal te delen. Ook willen we alle luisteraars bedankt voor jullie tijd en aandacht.

Meer informatie over Let’s Talk Business
Let’s Talk Business is er iedere maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur en elke woensdag en vrijdag tussen 16.00 en 17.00 uur.  Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door Baaz.nl en ABOS Café Primero: ambachtelijk gebrande en gecertificeerde koffie voor bedrijven.

Uitzending gemist? Beluister hier de podcast: https://soundcloud.com/newbusinessradio/de-toekomst-is-circulair-bestart-acquaint-foamplant-lets-talk-business-hele-uitzending

#newbusinessradio #let’stalkbusiness #podcast #rudydijkstra #acquaint