+31 853032782 info@acquaint.eu

Op 13, 14 en 15 maart 2018 vindt de twaalfde editie van Aqua Nederland Vakbeurs plaats in Evenementenhal Gorinchem. Tijdens dé waterbeurs van Nederland zijn alle belangrijke spelers uit de waterbranche aanwezig. In 2018 wordt Aqua Nederland Vakbeurs wederom in combinatie met RioleringsVakdagen georganiseerd. Als bezoeker kunt u beide beurzen gratis bezoeken.

Innovatiestraat
Deze editie is de Innovatiestraat geïntroduceerd. De straat biedt een meterslang overzicht van nieuwe en innovatieve technologieën. De Innovatiestraat wordt mede mogelijk gemaakt door Water Alliance. Acquaint zal dit jaar te vinden zijn in deze Innovatiestraat – standnr I.113D.
De innovatie die u direct kunt bewonderen is de innovatie ARIEL, autonome inspectierobot. Dit is “De toekomst van leidinginspectie”. Acquaint is als technologiepartner betrokken bij het project Ariel*. De ontwikkeling van autonoom opererende robots, AIRs, richten zich op het inwendig inspecteren van drinkwaterleidingen. Het gaat om een robot systeem in de vorm van een gesegmenteerde slang die zich permanent in het leidingnet bevindt en wordt voorzien van diverse sensoren voor het bepalen van de toestand van leidingen.

Naast de ARIEL, kunt u ook terecht voor meer informatie over onze inspectietechnieken op het gebied van buisleidingen voor de drink- en afvalwater sector.

*Dit project is tot stand gekomen in samenwerking tussen Wetsus, European Centre of Excellence for Sustainable Water Technology, in het kader van de Thematafel Smart Water Grids, en KWR Watercycle Research Institute, in het kader van het Bedrijfstakonderzoek van de Nederlandse drinkwaterbedrijven (BTO). In de thematafel Smart Water Grids participeren Vitens, PWN, Brabant Water, Oasen en Acquaint. In het BTO participeren alle Nederlandse drinkwaterbedrijven en De Watergroep (België).

Meer informatie over inspectierobots en project Ariel: https://www.acquaint.eu/inspectierobots-in-water-matters-van-knw/ | https://www.h2owaternetwerk.nl/images/12artikelimages/H2O-Online_1612-09_Robots_-_Van_Thienen_et_al.pdf