+31 853032782 info@acquaint.eu

Artikel Acquaint in WaterProof magazine: The fun factor in water management, High-Tech sponge inspects pipelines.

Op de nationale vakbeurs Aqua Nederland in Gorinchem, in maart van dit jaar, organiseerde de Water Alliance een seminar waarbij diverse bedrijven hun slimme innovaties toonden. Over welk onderwerp het ook ging; het verlagen van kosten maar ook van footprint bij waterbeheer vochten daarbij om de eerste plaats. Neem het onderwerp waterleidingen. Wie zich realiseert dat de vervangingsvraag voor de grote netwerken in Nederland alleen al de komende jaren kan oplopen tot 12,5 miljard euro begrijpt dat een slimme aanpak hierbij welkom is. Rudy Dijkstra van Acquaint legde uit wat zijn bedrijf kan betekenen.

Dijkstra: “Je moet je realiseren dat 98% van de leidingen nog in goede conditie is, op de knelpunten na. Wanneer je die knelpunten kunt vinden, dan hoef je spectaculair minder te graven. Je hebt dan dus minder mensen en minder machines nodig. Dat kan leiden tot een CO2-reductie van 98 procent. En op de kosten voor de gehele levenscyclus van je netwerk scheelt het 81 procent.”

Klik hieronder op de link voor het volledige artikel ‘High-tech sponge inspects pipelines‘ (in Engels) uit het WaterProof magazine van de Water Alliance (Number 02, 2019).

Article Acquaint in WaterProof Magazine